Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zahájení topné sezóny 2020/2021

29. 9. 2020

Vážení sousedé, majitelé,

 

topná sezóna byla zahájena dne 26. 9. 2020. Vývoj venkovních teplot Pražská teplárenská pečlivě sleduje a na případné dlouhodobější oteplení bude pružně reagovat. Jejich předávací stanice jsou vybaveny automatickou regulací, která v případě zvýšení  teplot automaticky zareguluje provozované zařízení (např. uzavření regulačních ventilů) a zajistí tak omezení vytápění.

 

Z důvodu zahájení topné sezóny je vhodné, abyste ve svých bytech provedli kontrolu a odvzdušnění otopné soustavy. Prosíme, abyste zajistili provedení následujících kroků:

  1. Zkontrolovat, zda jdou odvzdušňovací a uzavírací ventily na radiátorech otevřeny, a zda ventily ani šroubení na radiátorech neprotékají.
  2. Při snížení venkovních teplot a plného zahájení vytápění prosíme otevřete naplno termostatické hlavice na všech radiátorech v bytě. Tyto hlavice nechejte naplno otevřeny ještě několik dnů, aby bylo možné otopnou soustavu řádně odvzdušnit.
  3. Poté důkladně odvzdušněte otopnou soustavu, zkontrolujte stav a v případě potřeby proveďte znovu důkladné odvzdušnění. Poté je již možno hlavice nastavit na požadovanou teplotu.
Děkujeme za pochopení a spolupráci. 


S pozdravem
Výbor SVJ Skřivanská

Martin Freund, předseda
Alena Fischerová, místopředseda
Gabriela Kašparová, člen