Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze shromáždění SVJ Skřivanská 459, 461 462 ze dne 7. 6. 2023

19. 6. 2023

1) Přivítání a zahájení schůze shromáždění

 

2) Sdílená optická síť (realizátor Losky s.r.o.)
- prezentace projektu koordinátorem výstavby panem Černým
- možnost rozšíření sítě o další dodavatel, konkurenční prostředí

- realizace ZDARMA (podrobné informace jste obdrželi v e-mailu před schůzí SVJ)
- smlouva k nahlédnutí součástí e-mailu 

Pro: 32, Proti: 0, Zdrželi se: 0

Výsledek – schváleno


3) Schválení účetní uzávěrky za rok 2022

- naleznete na e-domovníkovi nebo na vyžádání u členů výboru

Pro: 32, Proti: 0, Zdrželi se: 0

Výsledek – schváleno

 

3) Informace o technických záležitostech
- graffiti: opakovaně řešeno / odstraňováno, náročná administrativa a neochota orgánu PČR nás odrazuje od neustálého řešení (budeme řešit při větším zásahu)
- výtah: v zimě dochází k zablokování dveří výtahu, a to z důvodu zapadnutí drobného štěrku mezi dveřní drážky, který se přinese na obuvi. Na doporučení technika jsme nechali vyvrtat do drážek díry, aby štěrk propadnul do šachty. Věříme, že to problém vyřeší. Zároveň prosíme o důkladné očištění obuvi v zimních měsících. 

- sjednocení klíčů: s okamžitou platností je pro oba vchody (přední i zadní vstup) sjednocený klíč, a to u vchodu 459 a 461 (vchod 462 již má). Starý klíč od zadního vchodu (směr od dětského hřiště) už nebude fungovat.
 

4) Plánované projekty
- kamerový systém: oznámeny výhody/nevýhody, do další schůze budou zajištěny nabídky.

- úprava vchodového zázemí: oznámeno, představena jedna nabídka. Přesunuto na rok 2024.  
- měření online, viz. nová vyhláška EU od 1. 1. 2024 (bylo komunikováno): předpokládané investiční náklady na technologii, zavedení do systému a pasport je orientačně 125 000,- s DPH. Roční provoz s kompletním rozúčtováním je pak  cca 23 000,- s DPH. Odpadnou odečty Pragostavu a platba za tuto službu. Odkaz na jednoho dodavatele technologie a správu portálu https://www.merenionline.cz/ (pouze vzorový, v případě realizace se bude poptávat více řešení). Nutno prověřit možnosti napojení jak vodoměrů, tak topných těles (různí dodavatele vs. jeden portál).

 

5) Volná diskuze

- v zimě hlášeny problémy topení v koupelnách. Nutno nově nastavit tlak, aby se teplo dostalo i do horních pater. Bude řešeno v topné sezóně.

- shromáždění bylo upozorněno na klesající stoupačky. Pozor při rekonstrukcích na jejich manipulaci (tahání).

- Pozor na falešný servis oken! Opět se do domu snaží dostat obchodníci nabízející servis oken – jedná se o ŠMEJDY! Prosíme, nevpouštějte je do domu, ani bytu. Jakékoli opravy, revize či servisy jsou komunikovány prostřednictvím e-mailu, webu SVJ nebo vývěskou na viditelném místě s podpisem členů výboru.

 

Zapsala: Alena Fischerová

Ověřili: M. Freund, G. Kašparová