Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze shromáždění SVJ ze dne 15. 9. 2021

20. 9. 2021

Zápis ze shromáždění

SVJ Skřivanská 459, 461 462 dne 15. 9. 2021


 

Místo konání: společné prostory vchodu 459 (suterén), ul. Skřivanská


 

  1. Zahájení – přivítání, seznámení přítomných s programem 

  2. Počet přítomných: 35

  3. Počet v zastoupení na základě plné moci: 15

  4. Počet celkem přítomných: 35 (58,3 %)

  5. Celkem bytových jednotek: 60 (100 %)

  6. Počet celkem přítomných v podílu: 19 200 (58,8 %)

  7. Celkem podílu bytových jednotek: 32 648 (100 %)
     

Program odsouhlasen, zápis provede: Gabriela Kašparová 


 

Schválení účetní uzávěrky za rok 2020:

  • K dispozici na e-domovníkovi, popř. k dispozici na vyžádání u členů výboru.

  • Předseda přítomné informovat o stavu účtu Fond oprav: 

    • k 31. 12. 2020 = 1 344 000 Kč

    • k 30. 6. 2021 = 1 223 000Kč

    • rozdíl činí úhrady faktur za rekonstrukci sklepů

 

Pro: 34, Proti: 0, Zdrželi se: 1

Výsledek – schváleno

 

INFORMACE O TECHNICKÝCH ZÁLEŽITOSTECH:

  • Předseda informoval o nahodilých provozních záležitostech i plánovaných revizích.

 

Revize plynu – v letošním roce byl hlášen únik plynu ve vchodu 459. Zásah Pražskou teplárenskou si vyžádal odpojení jedné části vchodu od plynu po dobu nezbytně nutnou. Závady byly neprodleně odstraněny.
 

  • Výbor důrazně majitele bytu žádá o to, aby ve svých bytových jednotkách zajišťovali pravidelné revize plynu jednou ročně, tak jak jim zákon ukládá. 

  • Výbor SVJ se rozhodl, že na místo tříletých revizí bude revize provádět ročně.

  • Revizní zpráva je k dispozici na vyžádání u členů Výboru SVJ. 

  • V případě jakéhokoliv podezření na únik plynu, volejte přímo a neprodleně na tel. č. 1239. Až následně informujte Výbor SVJ. 
     

Výměník – Výboru SVJ se podařilo zajistit klíč od výměníku Pražské Teplárenské. Přístup je umožněn omezeně, klíč zapečetěn, jakýkoliv vstup je nutné hlásit na dispečink. 


Stoupačky – v domě byla několikrát prasklá stoupačka vody. Po konzultaci s odborníkem z BD Pragostav jsou svislé stoupačky v dobrém stavu. Výměna není nutná. 


Hlasitý průtok vody stoupačkami – zajištěno společností Embra. Na patkách koupelnových stoupaček byly osazeny ventily, které dříve chyběly. Společnost Embra bude asistovat při otevření topení pro topnou sezonu 2021/22. O součinnosti budou majitelé bytových jednotek informováni včas. 

 

Výměna vodoměrů – původně plánované letos na podzim. Mění se legislativa, s výměnou vyčkáváme. Předpokládáme výměnu za typ s dálkovým odpočtem. 


Graffiti – Výbor SVJ hlásí neprodleně Policii ČR. Náklady jsou hrazeny z pojistky, spoluúčast SVJ je 1000 Kč.


Zajištěna oprava hromosvodu a instalace hrotů proti holubům nad hlavními vchody. 

 

 

PLÁNOVANÉ PROJEKTY:

Kamerový systém. K dispozici je nabídka od pana Baumgardnera, který nyní zajišťuje elektrické revize a opravy pro celý dům. Diskuse nad GDPR  (oznamovací povinnost, uložení záznamu po dobu 72 hodin). Osazení kamer monitorující hlavní vchod venku, prostor uvnitř k výtahu, prostor uvnitř ke sklepům a kočárkárně a prostor zadního vchodu u schránek. 

Hlasování o projektu, zda má Shromáždění zájem o kamerový systém v domě. 

 

Pro: 8, Proti: 1, Zdrželi se: 26

 

Výsledek - neschváleno, nutno doplnit o podrobnější nabídky vč. GDPR atp. 


 

Rekonstrukce vstupních hlavních vchodů (vstup, zábradlí, schody, čistící zóna). Diskuse se rozšířila o požadavek na rekonstrukci zadních dveří a přístupové cesty (bezpečnostní dveře, nový povrch, zámková dlažba). Návrh na sjednocení klíčů pro hlavní i zadní vchod. SVJ zajistí více nabídek s výše uvedeným rozšířeným zadáním. Schválení konkrétních nabídek pak na další schůzi SVJ.  
 

Pro: 35, Proti: 0, Zdrželi se: 0

Výsledek – odsouhlaseno



Údržba zeleně, sekání trávy.  

Tento bod se váže k bodu Návrh na zvýšení mzdy z DPP předsedovi SVJ, panu Martinu Freundovi. Předseda SVJ se nabídl, že bude o údržbu zeleně u hlavních vchodů pečovat sám. S tím jsou spojené náklady na zakoupení sekačky a křovinořezu. V současnosti je údržba této části zeleně na pozemku SVJ nahodilá. Sníží se tak i náklady. Na jaře posekáno za 2.600 Kč, v září za 5.000 Kč, vzhledem k tomu, že za 4-5 měsíců byla tráva i keře přerostlé. S koupí potřebného vybavení přítomní souhlasili (částka v rámci odsouhlaseného mandátu výboru SVJ). Nebylo tedy hlasováno. 

Návrh na zvýšení mzdy z DPP předsedovi SVJ

Předseda SVJ, Martin Freund, za podpory celého výboru, navrhl zvýšení měsíční mzdy z DPP o 2.000Kč / měsíc s ohledem na (nejen) časovou náročnost vykonávané práce. Zvýšení mzdy z DPP zahrnuje i údržbu okolní zeleně (zastřihávání stromů, osazování rostlin, úprava terénu, sekání trávy atp.) 


 

Pro: 33, Proti: 1, Zdrželi se: 1

Výsledek – schváleno


 

Rekonstrukce a stavební úpravy v bytech.

Výbor SVJ žádá majitele bytů a jejich nájemníky o dodržování pravidel pro rekonstrukce bytu. Podmínky a pravidla jsou i součástí domovního řádu. 


 

Kontakty na nájemníky, povinnost majitelů dle nového občanského zákona.

Výbor SVJ žádá majitele bytů, aby Výboru SVJ předávali aktuální telefonické kontakty a emaily na nájemníky a sdělovali rovněž aktuální počet osob obývající bytovou jednotku. Kontakty jsou vyžadovány z důvodu bezpečnosti v případně nahodilých události. 

 

 

OSTATNÍ

 

Paní Jetlebová nejprve poděkovala. Výboru SVJ za vykonávanou činnost. Následně upozornila na louži v prostoru kočárkárny ve vchodě 459. Dává podnět na úpravu a opravu zadní cesty, plot kolem záhonů. Navrhuje, aby v případě potřeby Výbor SVJ poslal email / vyvěsil oznámení, že se budou konat např. zahradnické/úklidové práce kolem domu, aby se i další obyvatelé domu mohli připojit a případně i pomoci, nebo se jen tak přišli se sousedy pobavit ☺  

  • Výbor SVJ za pochvalu i podněty děkuje ☺ 



 

Zapsala: Gabriela Kašparová

Ověřili: M. Freund, A. Fischerová